"Η Αληθινή Απολογία του Σωκράτη" Σταμάτης Κραουνάκης και Σπείρα - Σπείρα στο ΙΜΚ

"Η Αληθινή Απολογία του Σωκράτη" του Κώστα Βάρναλη σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι από Πέμπτη 23 Οκτωβρίου έως Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατοστις 21:00, Κυριακή 20:00.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα - Σπείρα επαναλαμβάνουν για δεκαέξι παραστάσεις την «Αληθινή απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη, μετά από γενική απαίτηση όσων δεν πρόλαβαν να το δουν.

Με διθυραμβικές κριτικές και συρροή κόσμου και μετά από παράταση παραστάσεων τον Ιούλιο 2014, «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» επανέρχεται, καταθέτοντας δυναμικά μέσα στην εποχή, τους λόγους και τις αιτίες του ανεβάσματός της σε μουσική παράσταση.

Η Δημοτική γλώσσα και η αρχαιογνωσία του μεγάλου Έλληνα Ποιητή χορεύουν αντάμα στο σατιρικό αυτό έργο. Το έργο αυτό αποτελεί καίριο κορμό της επαναστατικής τέχνης. Ο ήρωας δηλώνει: «Γλεντάω και ΄φραίνομαι να σας δαγκώνω», αναφερόμενος στους καταπιεστές της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτή είναι και η πεμπτουσία του έργου.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ερμηνεύει τον βαρναλικό Σωκράτη. Οι καλλιτέχνες της Σπείρας μοιράζονται μαζί του τα λόγια του Βάρναλη. Άλλοτε ως μαθητές, άλλοτε ως κλέφτες, άλλοτε ως μελλούμενες γενιές, κατήγοροι, λαός, σωκράτηδες. Τραγουδούν μοναδικά τα λυρικά και επικά στάσιμα, μελοποιημένα από τον Άρη Βλάχο. Σκηνοθέτης κι οδηγός ο Ένκε Φεζολλάρι. Το εμβληματικό κείμενο του Ποιητή Κώστα Βάρναλη έρχεται σ' αυτή την ώρα της εθνικής δυστυχίας, να θυμίσει να κωμωδήσει και να βάλει βαθιά το δάχτυλο στην πληγή.

Συντελεστές:
Σωκράτης: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία : Ένκε Φεζολλάρι
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση, πιάνο : Άρης Βλάχος
Σύμβουλος δραματουργίας : Ναταλί Μινιώτη
Βοηθός σκηνοθέτη : Μαρίνα Κανελλοπούλου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών : Ένκε Φεζολλάρι,Σταμάτης Κραουνάκης
Ήχος : Δημήτρης Μουρλάς
Φωτισμοί : Ένκε Φεζολλάρι
Σπείρα Σπείρα- Μαθητές - Κατήγοροι: Αθηνά Αφαλίδου, Χρήστος Γεροντίδης, Αναστασία Έδεν, Τζέρομ Καλούτα, Σάκης Καραθανάσης, Χρήστος Μουστάκας, Κώστας Μπουγιώτης, Ελευθερία Σικινιώτη, Γιώργος Στιβανάκης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr
Share on Google Plus

About PLOUMISTOS

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

ΣΥΝΤΕΥΞΕΙΣ- ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΡΟΗ